В Хасковска област бе обявено бедствено положение заради пожари почти

...
 
В Хасковска област бе обявено бедствено положение заради пожари почти
Коментари Харесай

Бедствено положение в Хасково, заради пожари

 

В Хасковска област бе оповестено бедствено състояние поради пожари съвсем във всички общини на региона, като се изключи Тополовград, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Администрацията към този момент изиска помощ от Министерството на защитата – военнослужещи, които да се включат в потушаването на стихиите, “ съобщи регионалният шеф Красимир Ангелов.

От Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ също са призовали за огнеборци от прилежащи на региона райони.

Малко по-късно през днешния ден регионалната администрация популяризира и заповедта на регионалния шеф.

„ Горят стърнища, смесени гори, шубраци и треви. Поради извънредно високите температури и мощни пориви напразно пожарите се разрастват, поради динамичната конюнктура и с това се основава компликация при преодоляването им, което от своя страна основава предпоставки за засягане на обитаемоте места. Съществува заплаха от увреждане здравето на хора, както и заплаха за причиняване на обилни вреди на гори, аграрни насаждения, жилищни и икономически постройки и имущество на жители и икономически субекти “, се споделя в документа.

Областният шеф Ангелов подрежда включването на горски чиновници и доброволните формирования към общините, поискана е и верижна техника за пробутване на просеки.

Най-интензивен е пожарът край любимецкото село Дъбовец в Източните Родопи. Там пожарните коли са към този момент над 10. Вятър и кръстосан терен затрудняват гасенето. Още четири автомобила огнеборци са изпратени на разразило се огнище край село Сусам, община Минерални бани.

Пожари са избухнали и край селата в община Любимец Георги Добрево и Оряхово, където огънят е наоколо до фотоволтаичен парк.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР